Certifierad Meditationsledare

Aktuellt!

Bli certifierad hjärtmeditationsledare på den internationella The School of the Heart

Kurs till Meditationsledare

Vill du lära dig att leda helt unika hjärtmeditationer och bli en av de första certifierade meditationsledare från Hjärtats Skola i Sverige?

Denna utbildning är en 1-årig fördjupningskurs för att bli Certifierad Hjärtmeditationsledare på den internationella The School of the Heart. Den vänder sig i första hand till dig som själv mediterar, vill fortsätta att fördjupa dig i detta och vill börja leva från hjärtat. Det är en live onlinekurs och sker helt på distans. Du kan gå den i ditt eget tempo, men som längst under 1 år.


Utbildningen är utformad för att ge dig verktyg för att leda meditationsgrupper. Dessutom ge dig förståelse för och insikt i vad som sker under en meditation och hur det kan påverka oss på olika sätt och olika nivåer.

I kursen ingår också egna övningar. Då alla momenten genomförts och godkänts kommer du att bli certifierad hjärtmeditationsledare.


Både teoretisk och praktisk utbildning erbjuds, som samtidigt syftar till att fördjupa din upplevelse av hjärtmeditation samt förståelse av dessa redskap. Kursen ger dessutom personlig utveckling, så du kommer att ha glädje av den oavsett om du vill jobba som hjärtmeditationsledare eller om du ser det som en satsning på dig själv på ett personligt plan.

Genom upplevelsebaserade övningar och reflektionsuppgifter får du en förståelse för mindfulness och meditation och hur du kan använda verktygen i ditt liv. Uppgifterna består av hjärtmeditationsövningar samt presentation av olika teoretiska övningar. Det blir nycklar till större välmående. Du lär dig också hur du på ett enkelt sätt kan lära ut hjärtmeditation i grupp eller enskilt.

Kursen ger kunskap om hjärtmeditation, forskning, hur stress påverkar kroppen och hur man kan förebygga och reducera negativ stress. Detta är ett viktigt steg för att hela din mentala, emotionella och fysiska kropp. Du lär dig också hur du använder detta i vardagen och hur du på ett bra sätt hjälper andra människor att lära sig det. Du får redskap, övningar, meditationer, kurspresentation och inspiration för att kunna leda dina egna kurser.

Komplett upplägg ingår, där varje tillfälle är beskrivet. Det innebär att du direkt efter kursen kan hålla en kurs själv eller leda en egen meditationsgrupp.


Denna workshop kommer att ge dig kraft för att nå bortom dina begränsande mönster som håller ditt sinne blockerad. Du kommer att få verktyg för att rensa dina emotionella trauma som rör din energi på ett felaktigt sätt både innanför och utanför din kropp.

En av de viktigaste budskapen som alla borde komma ihåg är att varje sjukdom som påverkar din fysiska kropp är endast en konsekvens av dina begränsande mönster och emotionella trauma. Även de som har stor erfarenhet av meditation kan inte fortsätta på deras inre resa utan att rensa först deras mentala och emotionella kropp.

Har du en uppfattning av hur viktigt det är att rensa din energi? Om du längtar efter din inre utveckling är denna upplevelse ett måste.


Jag är mån om att ge varje deltagare fokus och stöd, så jag som lärare finns med som mailkontakt då du behöver det. Mitt mål är att se till så att du känner dig helt trygg i din roll som meditationsledare i Hjärtats skola. Därför erbjuder jag dig mentorskap även efter utbildningen.

Kursöversikt

Innehåller flera olika delar. Här är exempel på innehåll i lektionerna:

  • Hjärtmeditationens grunder, forskning och historik

  • Stress, dess påverkan och hantering med hjälp av hjärtmeditationer

  • Öva på teknik för att leda själv hjärtmeditationer

  • Tolkning och symbolik

  • Användning av avslappnande musik i samband med hjärtmeditation

  • Användning av Mandala-bilder i samband med hjärtmeditation

  • Öva på att presentera och undervisa olika praktiska och teoretiska övningar

  • Förslag på ett terminsupplägg, med teman, meditationer och genomförande, för att hålla egna meditationsgrupper

  • Marknadsföring, hur du når ut och skapar en meditationsgrupp

  • En Q&A privat session med Ada samt mentorskap även efter utbildningen.

  • En privat session med The School of the Heart ledare Daniel Mitel eller Agathi Chris efter utbildningens avslut med möjlighet att få svar på dina funderingar samt vägledning direkt från dem.

Utbildningens upplägg

Utbildningen omfattar både kurspresentation med Mandala-bilder samt en hel del hjärtmeditationer, där du får de praktiska instruktionerna om meditationernas utformande. Dessutom får du praktiska och teoretiska övningar, som du gör i din egen takt. Du får tillgång till hela kursmaterialet som är copyright The School of the Heart så att du kan hålla egna hjärtmeditationskurser så snart denna utbildning är färdig.

Certifiering

Certifiering ingår i priset. För certifiering ingår även kunskapsprov, då du visar vad du lärt dig. Provet består av att du presenterar olika praktiska och teoretiska övningar samt leder ett antal hjärtmeditationer. Efter avslutad kurs blir du certifierad Hjärtmeditationslärare på den internationella The School of the Heart och kan då hålla egna meditationsgrupper.

Kurstid

Du har 12 månader på dig att slutföra din utbildning, men den kan också genomföras under kortare tid.

Krav

Du ska ha gått respektive hjärtmeditationskurs innan du ansöker certifiering som hjärtmeditationsledare för denna kurs. I dagsläge håller jag 4 olika hjärtmeditationskurser. Se "Starta din inre resa" för detaljer.

Kursledare

Ada Tserepis, Train-the-Trainer och Certifierad hjärtmeditationsledare på The School of the Heart https://theschooloftheheart.com/guides-of-the-school/?vgo_ee=Hyy%2BAQKMorfIuxcTLbRADigFfsHX1KtEQ6so2w%2BCYb0%3D

Tid : Start löpande på distans.

Plats: Hemma hos dig själv.

Kostnad: 1777 USD enligt The School of the Heart pris. Du kan även välja att dela upp din betalning under 3 månader dock inte efter utbildningens avslut. Då du anmält dig via mailen, skickas en faktura till dig via mail och betalningen ska ske innan kursstart. Uppge en motivering för din ansökan samt namn, adress, mobilnummer, ev företagsnamn och mail vid anmälan. I priset ingår administrationsavgift, hela kursmaterialet i fil-format som är under copyright samt diplom. Moms tillkommer om du betalar som företagare.

Anmälan: Anmäl dig till hjartats.skola[@]gmail.com.